Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

Τα νέα μας

Για καλύτερη προβολή της σελίδας αλλάξτε την ανάλυση της οθόνης σας  σε 1280 Χ 760 px

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟΜΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

 

 

Erasmus+

 

 

 

 Η σελίδα του ERASMUS+

 http://sp34kat.pl/smyw/

 

 
 

eTwinning School Label, 2019-2020

Comenius

Το Blog του Comenius

mindswithnoborders1.blogspot.gr/

Η σελίδα του Comenius

www.sp34kat.pl/minds/sp34.php#

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Προτεινόμενα βιβλία

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

  1. Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα.   Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  2. Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου  Παντελής Καλιότσος
  3. Καλά Χριστούγεννα κύριοι Βι και Βι!   Τίνα Βλασταράκου Μεταξά
  4. Τα Χριστούγεννα του Κλουζ.  Γίργκεν Μπανσέρους
  5. Το Αγιοβασιλάκι.  Ρένα Ρώσση Ζαΐρη
  6. Ώρα Καλικαντζάρων.  Μερκούριος Αυτζής
  7. Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;  Βαγγέλης Ηλιόπουλος
  8. Το κινητό του Αϊ – Βασίλη.  Κατερίνα Σέρβη
  9. Τα μαγικά Χριστούγεννα της Δέσποινας.  Ελένη Δικαίου
  10. Ο μικρός μολυβένιος στρατιώτης.  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Αξίζει να δείτε

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 3 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2014-2018

 

 

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2013 από 23 μέλη αποκτώντας καταστατικό με αριθμό 2784/19.12.2013 και τηρώντας κάθε νόμιμη υποχρέωση.

                                                                  Οι εργασίες και οι δράσεις ήταν οι εξής:

Μετά από 14 χρόνια βάφτηκε όλο το σχολείο. Σε πρώτη φάση οι αίθουσες, οι πόρτες και οι διάδρομοι του κάτω χώρου και στην επόμενη οι αίθουσες, οι πόρτες και οι διάδρομοι του επάνω ορόφου.

Βάφτηκαν επίσης η πρόσοψη του σχολείου, σιδερένια κάγκελα και υποστυλώματα, οι διαγραμμίσεις, τα παγκάκια, τα παρτέρια, οι μπασκέτες (μετά από δεκατρία χρόνια και κάθε χρόνο) καθώς και ότι άλλο βρίσκεται στον αύλειο χώρο.

Αγοράστηκαν σίδερα (κολλήθηκαν και βάφτηκαν) για τα τέρματα ποδοσφαίρου.

Βάφτηκαν ακόμη ντουλάπες και οι βιβλιοθήκες (οι οποίες ξύθηκαν και ασταρώθηκαν) σε κάθε διδακτική αίθουσα. Το ίδιο και τα καλοριφέρ.

Στις τουαλέτες βάφτηκαν τα κασώματα και οι πόρτες αφού πρώτα επιδιορθώθηκαν γιατί είχαν φουσκώματα από την υγρασία.

Στην αίθουσα πληροφορικής φτιάχτηκαν καινούργιοι πάγκοι και αγοράστηκαν οθόνες.(Με προσωπική εργασία του προέδρου του συλλόγου).

Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης η παλιά φθαρμένη μοκέτα αντικαταστάθηκε με λαμινέιτ.

Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε διάφορες αίθουσες , όπως και στο χώρο των εκδηλώσεων προτζέκτορες. Επίσης αγοράστηκαν καινούργιες κουρτίνες για τον ίδιο χώρο ώστε να καλύπτουν καλά τα παράθυρα και να σκιάζουν σωστά το χώρο.

Με απαίτηση του συλλόγου κάθε χρόνο οι κουρτίνες όλου του σχολείου πλένονται καθαρίζονται τα κουρτινόξυλα και αυτό γίνεται με την προσωπική εργασία της καθαρίστριας αλλά και ατόμων του συλλόγου.

Σε κάθε εργασία είναι παρόν και ο ίδιος ο διευθυντής αλλά και άτομα του συλλόγου διδασκόντων και καταβάλουν εργασία επίσης.

Ο σύλλογος ολοκλήρωσε φέτος την τάξη της θεατρικής αγωγής (η οποία είχε μόνο τέσσερις τοίχους) και με την σημαντική συμβολή του υποδιευθυντή Γιάννη Ιωαννίδη.

Το μουσείο που υπάρχει με προσωπική εργασία των δασκάλων και με βοήθεια του συλλόγου γονέων ετοιμάζεται και θα ανοίξει τις πόρτες του από τον Σεπτέμβριο που έρχεται.

Αγοράστηκε ακόμη από τον σύλλογο σύστημα ήχου με ηχεία και ασύρματα μικρόφωνα για την αίθουσα εκδηλώσεων.

Αγοράστηκε και τοποθετήθηκε στο διάδρομο οθόνη για να παρακολουθούν τα παιδιά διάφορες εικόνες από δικές τους δραστηριότητες ,εκδηλώσεις και γιορτές, τις ημέρες του χειμώνα που παραμένουν μέσα στο σχολείο και όχι στον αύλειο χώρο.

Ο σύλλογος συνέβαλλε στην αγορά ειδικού καθίσματος στις τουαλέτες για περιπτώσεις με ειδικές ανάγκες το οποίο παραμένει στο σχολείο. Θέλοντας ο σύλλογος να βαφτεί και η θέση πάρκινγκ αναπήρων, ενημέρωσε τον σύλλογο αναπήρων που ανέλαβε το βάψιμο του χώρου αυτού.

Αγοράστηκαν μπλούζες για τις αθλητικές εκδηλώσεις των παιδιών με το λογότυπο του συλλόγου και του σχολείου και διάφορα είδη για το μάθημα της φυσικής αγωγής (μπάλες, σχοινάκια, δίχτυα και στρώματα).

Ο σύλλογος κάθε χρόνο παίρνει βασιλόπιτες για όλο το σχολείο και στα τυχερά παιδιά δίνει από ένα δώρο. Τα Χριστούγεννα μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά του σχολείου. Επίσης μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων και την στήριξη των γονέων την ίδια περίοδο μάζευε τρόφιμα και άλλα είδη και τα δώριζε στο χαμόγελο του παιδιού με όμορφες ζωγραφιές που έφτιαχναν τα παιδιά του σχολείου μας. Την τελευταία μέρα ο σύλλογος φροντίζει να μοιράζει παγωτά σε όλο το σχολείο.

Οργάνωσε ο σύλλογος χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με δημιουργίες των παιδιών των δασκάλων και των γονέων και με τα χρήματα που μαζεύτηκαν αγόρασε ένα νεογνικό ασκό με μάσκες, λαρυγγοσκόπιο με διάφορες μύτες και το έκανε δωρεά στο τμήμα της παιδιατρικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Έδωσε χρήματα στο κυλικείο του σχολείου για δεκατιανό μαθητών που αδυνατούσαν οικονομικά να αγοράσουν.

Ο σύλλογος διοργάνωνε ημερίδες με διάφορα θέματα καλώντας ειδικούς ομιλητές. Μπήκε διοργανωτής με άλλους συλλόγους για την εκδήλωση της καθαρά Δευτέρας.

Επίσης διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό του σχολείου και τα μέλη του διοικητικού συμβάλουν στο μάζεμα των δώρων, των αφισών και στην οργάνωση γενικά του χορού. Έφερε το φορητό πλανητάριο για τα παιδιά του σχολείου με την έγκριση του συλλόγου διδασκόντων.

Ο σύλλογος στα παιδιά της έκτης τάξης μοιράζει αναμνηστικά δώρα με ημερομηνία συνάντησης, ενώ χαρίζει δώρα στα παιδιά της πρώτης τάξης για καλωσόρισμα.

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του συλλόγου για την στήριξη και τα μέλη του Διοικητικού με τα οποία είχα μια άψογη συνεργασία και κρατήσαμε τη φιλοσοφία του συλλόγου, η οποία είναι: ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

 

 

 

 

 

 

 

ΗΜ/ΝΙΑ:15/6/2018                                                                                                                                                                                                                  -O-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΩΥΣΗΣ

Τα σχολειά χτίστε

Λιτά χτίστε τα, απλόχωρα, μεγάλα,
γερά θεμελιωμένα, από της χώρας
ακάθαρτης,πολυβοής,αρρωστιάρας
μακριά μακριά τ' ανήλιαγα σοκάκια,
τα σχολειά χτίστε!

Και τα πορτοπαράθυρα των τοίχων
περίσσια ανοίχτε,
νάρχεται ο κυρ Ήλιος, διαφεντευτής, να χύνεται, να φεύγει, ονειρεμένο πίσω του αργοσέρνοντας το φεγγάρι.

Γιομίζοντας τα να τα ζωντανεύουν
μαϊστράλια και βοριάδες
και μελτέμια με τους κελαϊδισμούς
και με τους μόσκους
κι ο δάσκαλος ποιητής
και τα βιβλία να είναι σαν κρίνα

Κωστής Παλαμάς

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 

ΕΙΚΟΝΕΣ

Screenshot_10.jpg

Επισκέψεις

119555
Σήμερα
Χθες
Εβδομάδα
Μήνα
Συνολικά
59
39
343
2062
119555

Ημ/νια: 28-02-2021 22:03:45

11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας| Μεσουπόλεως 72|50200 | Τηλ/Fax: 2463025080| Email: 11dimpto@sch.gr © 2021 High School Rights Reserved.